Una treva enmig de la crisi

S’acosta Nadal. Per a uns, uns moments feliços per a compartir amb la família. Per a uns altres, una festa excessivament consumista. Hi ha diverses maneres de viure el Nadal.

Crisi, retallades, desnonaments, atur, corrupció..., vivim immersos en un bombardeig constant d’energies negatives. Sentim constantment males noticies. Agafem els diaris, escoltem la televisió, parlem amb els amics, els companys... i inevitablement surt el tema de la crisi. És omnipresent al nostre entorn.

Com ja sabem, els estudis demostren que el nostre cervell s’alimenta d’allò que li donem: si els nostres pensaments són positius, la nostra energia es transformarà en emprenedora i optimista. Si deixem que ens aclapari la negativitat, tendirem al pessimisme, a veure-ho tot d’un color molt més gris.

Hi ha moments a la vida per a experimentar tots els sentiments: temps d’alegria, temps de tristesa, temps de ràbia, temps d’amor, temps de por, temps d’esperança... etc. i cal deixar-los sortir a cadascun d’ells quant convé. Cal plorar quan estem tristos, cal cridar quan estem enfadats, o buscar suport quan tenim por. El nostre equilibri emocional depèn en part de la nostra capacitat per a saber i poder expressar les diferents emocions i sentiments. És per això, que crec que és convenient que ens permetem una treva, unes “vacances de la crisi” i ens prenguem el Nadal com un moment per gaudir.

Ara més que mai, haurem de rescatar els valors immaterials del Nadal. La disminució dels recursos materials ens ha de reforçar el valor de la salut, la companyia, la diversió... rescatem la màgia del Nadal. Un dels secrets de la felicitat radica en valorar allò que tenim per damunt del que no tenim.


Ara, més que mai, us convido a cantar nadales. Agafeu una pandereta, una simbomba o dos tapes de cassola i canteu amb totes les vostres forces. Torneu a enviar postals de Nadal amb sobre i segell, però feu-les vosaltres mateixos, amb cartolines, llapis de colors, purpurina... aneu a collir pinyes a la muntanya i torneu a fer el pessebre. Sortiu a passejar de nit, a veure les llums de colors i la ciutat engalanada. Passegeu per un mercadet de betlems i sentiu l’olor dels avets i de la molsa.

Es un bon moment per a ensenyar als nostres nens i nenes el veritable esperit del Nadal, per demostrar-los que no cal comprar, gastar, consumir... per gaudir. És un bon moment per rescatar els valors que sovint oblidem.

Donem-nos una treva per gaudir, per recordar que estem vius, que tenim salut per seguir endavant, que podem continuar cercant noves oportunitats. Que no estem sols, que sempre hi ha algú que ens fa costat. Que no cal comprar-nos el regal més car per ser feliços. Que podem cantar, crear, imaginar, abraçar, riure, ballar, olorar... deixar-nos seduir per la màgia del Nadal. 



Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada