L'excés d'informació

Estem a l’era de la informació.
Tenim diversos canals de TV que donen notícies. I n’hi ha alguns que ho fan les 24 hores del dia. Si anem en cotxe, posem la ràdio. Si anem en metro, hi ha diaris gratuïts. Fins i tot, quan el que volem és desconnectar i entrem a les xarxes socials d’internet per a distreure’ns una estona, alguns dels nostres amics han penjat alguna noticia, les declaracions d’un polític, l’opinió dels contraris o la notícia del moment. Es fa molt difícil “no assabentar-se” d’allò que passa.

I a més, es dóna la circumstància que gran part de les notícies són de caire negatiu.

Estic trobant amb cada cop més freqüència, persones que diuen haver deixat de mirar les noticies. Per salut emocional.

Segur que hem llegit algun cop que s’ha de començar el dia amb pensaments positius, mirant-se al mirall i fent algun propòsit, fins i tot hi ha qui enganxa frases positives al mirall del bany per trobar-les al matí.

Però molts de nosaltres, quan encara no són ni les 9 del matí ja estem saturats de males notícies. I això influeix en el nostre estat d’ànim, encara que no ho sembli ens condiciona.

Quants cops ens trobem amb una persona que té molt mal geni, tenim una enganxada i ens encomana el seu mal humor? Parem-nos un moment a prendre consciència de com ens influeixen tantes notícies negatives: estem prenent un cafè i unes torrades, encara mig adormits, i ja ens estan explicant que ha hagut un accident en cadena a una autopista, que s’ha destapat un altre cas de corrupció, que ha augmentat novament la taxa de l’atur, que han desnonat a una família amb 3 fills a “no-sé-a-on”, i que les previsions econòmiques del 2013 són negres com el carbó.

Amb quina cara sortim al carrer? Amb quines ganes encarem del dia? Amb quins ànims ens posem en marxa?
Què tal començar el dia amb una música, o fent una mica d’exercici?, per exemple. O bé desitjant un bon dia amb un missatge a algú que estimem?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada